De ontwerpster


Marie Mulder is geboren en getogen in Friesland, en was van jongs af aan altijd al bezig met tekenen en het maken van kleding. Ze wist dus ook al heel vroeg wat ze wilde worden, en dat was een toekomst in de mode als modeontwerper.

Op haar 17de vertrok ze met haar moeder naar het westen van het land, om na een tussenjaar, te verhuizen naar Arnhem, waar ze de Academie voor Beeldende Vorming ( afd. Modevormgeving) volgde. Na haar afstuderen in '86 heeft ze voor diverse toonaangevende modebedrijven gewerkt, waaronder Mexx International en de European Brand Organisation.

In 2003 besloot Marie, nadat ze zelf moeder was geworden, haar eigen kinderkledingmerk The Dutch Design Bakery te starten, omdat er naar haar mening toen te weinig echt leuke en vrolijke kinderkleding te koop was. In 2008 ontstond de samenwerking met haar tegenwoordige licentiehouder, Lunter Textiel, die de productie & distributie van het merk op zich nam.  In 2014 besloot Marie samen met haar licentiehouder om ook met dameskledingcollecties te beginnen onder de naam Bakery Ladies. Dat bleek een groot succes! De vrolijke kleuren, met de eigenzinnige, zelf ontworpen prints, bleken ook voor dameskleding goed te werken. Sindsdien ligt de focus daarom helemaal bij het ontwerpen en ontwikkelen van haar dameskledingmerk Bakery Ladies.

De Bakery Ladies collecties bestaan uit een Fall/Winter collectie en een Spring/Summer collectie, die behalve in Nederland, ook in Duitsland en sinds kort ook Frankrijk en Denemarken worden verkocht.

Marie is een creatieve duizendpoot:  naast haar passie voor mode en het ontwerpen van prints & dameskledingcollecties, maakt ze ook unieke producten zoals keramiek, schilderijen, accessoires, poppen & kussens.  Veel van deze handgemaakt producten zijn te zien in haar eigen stijlkamer in het charmante Brabantse vestingsstadje Grave, maar ook op haar website www.aubainmarie.org .

Voor meer informatie mag je haar ook een email sturen; marie@tddbakery.nl of marie@aubainmarie.org